Sajtóközlemény – DK

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!
Nagy Dániel
Kampányfőnök
Demokratikus Koalíció 14. OEVK

Botrányos útfelújítás Rákoshegyen
Tegnap (2014. szeptember 3., szerda) végigjártuk Rákoshegy központi utcáját, a Baross utcát, hogy saját szemünkkel lássuk, mit művel az Önkormányzat és a BKK a rákoshegyi lakókkal. A mellékelt videoriportban egy helyi lakó meséli el tapasztalatait.
Az első és legfontosabb észrevételünk, hogy sem a lakók sem a helyi vállalkozók, boltosok nem lettek, nemhogy időben, de sehogy sem tájékoztatva arról, hogy a Baross utcát lezárják.
Az itt lakók döbbenten tapasztalták, hogy a buszok a Lőrinci úton járnak, 5-10 perccel több gyaloglással érhetőek csak el, emiatt több száz ember késett el az iskolából, munkából, nem is beszélve a nehezen mozgó idősebbekről, akik számára az orvos vagy a bolt megközelítése vált nehézzé.
A megállók nagy részében a buszok útvonala nem volt feltüntetve, az emberek tanácstalanul kérdezgették egymást. Volt, aki elmondása szerint 25 perc várakozás után kapott egy másik utastól jelzést, hogy hiába várakozik, a megállót áthelyezték.

Több buszvezetőt is megkérdeztünk, akik elmondták, hogy a Melczer utca-Baross utca sarkán tumultuózus jelenetek játszódtak le, a járműveknek ugyanis többször tolatnia kellett, mert a kereszteződésben a buszok nem látják egymást és nem férnek el egymás mellett.
Az utcaszakaszon működő kereskedelmi egységeket végigjárva azt tapasztaltuk, hogy a forgalom a töredékére esett vissza. Több üzletben elmondták, hogy ha időben tájékoztatást kapnak, ki sem nyitnak illetve a romlandó árucikkeket nem szerzik be, nem készítik el. Az kereskedők kára összességében százezres nagyságrendű, ezt vajon megtéríti nekik valaki?
Több, mint 20 helyen jártunk, kérdezősködtünk, vajon kaptak-e bármilyen jelzést a tervezett munkálatokról. Egyetlen helyen jelezték, hogy egy papírfecnit találtak a postaládában, mely szerint félpályás(!!!) útlezárás lesz, a többiek csak reggel szembesültek a helyzettel.
Mi magunk az útmarásról Riz Levente polgármester kedd délután 16:36 órakor posztolt Facebook bejegyzéséből szereztünk tudomást.
Az „önkormányzati” Tizenhetedik onlineról tudjuk, hogy Riz Levente és Vitézy Dávid személyesen nyitotta meg – Vitézy késése miatt – fél órás késéssel, reggel fél kilenckor az útlezárást, ezzel nyíltan kampányeseménnyé téve azt. Jobban örültünk volna, ha ezt a munkát időben elvégezték volna és nem kampánycélokra használnák fel a közpénzt.
A Demokratikus Koalíció Rákosmente felszólítja Riz Levente polgármester urat, hogy vonja felelősségre mindazokat, akik a kialakult botrányos helyzetért felelősek. Felszólítjuk továbbá Riz Leventét, hogy kérjen elnézést az elkövetett hibákért. Reméljük, polgármester úr – Vitézy Dáviddal ellentétben, aki nem kért elnézést azért, mert késésével feltartotta a kerület vezetőit és a munkásokat -, megteszi ezt a minimálisan szükséges gesztust nekünk, itt lakóknak.

Kroutil Gyula
Rákoshegy 6. vk. önkormányzati képviselőjelöltje