Hőségriadó

hoseg
Kép: rakosmente.hu

Dr. Paller Judit Országos Tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján július 4-én, szombat éjjel 0:00-tól július 8-ig szerda éjfélig (24:00) hőségriadót rendelt el. Javasolt fedett helyen maradni, valamint 11 és 15 óra között egyáltalán nem javasolt a napon tartózkodni. Aki ezen idő alatt mégis a napra megy, mindig viseljen valamilyen fejfedőt, és lehetőleg világos, könnyű ruházatot. Minden esetben kenjük be magunkat megfelelő napvédő krémmel és vigyünk magunkkal megfelelő mennyiségű ivóvizet, vagy más folyadékot.

Ezzel egy időben azonnal hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat léptettek életbe. Ez az erdősítésekre és fásításokra, valamint azoktól számított 200m-en belüli területre vonatkozik. Ezeken a területeken a kijelölt tűzrakó helyekre valamint az irányított-, gaz-, és parlagégetésre is. Bővebb információ: www.erdotuz.hu. A tilalom visszavonásig érvényes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Read previous post:
Permetezés Strázsahegyen

Tisztelt strázsahegyi lakók! Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2015. június 30-a és július 5-e között (kedvező szélerősség mellett) kötelező mezőgazdasági növényvédelmi

Close