Tájékoztatás a kéményellenőrzések ütemezéséről

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

A Fővárosi Közgyűlés 2016. január 27-i döntése értelmében továbbra is a FŐKÉTÜSZ Kft. látja el a kéményseprő-ipari közszolgáltatást Budapesten. A Társaság a jövőben is biztosítja a budapesti ügyfelek számára jelenleg is elérhető kényelmi szolgáltatásokat.

A Társaság a tervezett ütemben folytatja a fővárosi kéményállomány 2016-os ellenőrzését, mely január második hetében megkezdődött. A lakosság továbbra is igénybe veheti az eddig is ingyenesen nyújtott online szolgáltatásokat. Az ellenőrzés első tervezett dátuma elérhető a www.kemenysepro.hu oldalon, ahol az időpontról egy gyors regisztrációt követően ingyenes e-mail és SMS értesítés is igényelhető. A szolgáltatás keretében azok, akik kérték az elektronikus értesítést, 7 nappal az ellenőrzés előtt emlékeztető e-mailt kapnak, míg 3 nappal az ellenőrzés előtt SMS emlékeztetőt küldünk számukra, mely tartalmazza az időpontot és az érintett cím adatait.

2015-ben a budapesti lakások több mint 85%-ban elvégezték a kéményseprők a kötelező éves ellenőrzést. A fűtési rendszer használatából fakadó esetleges balesetek elkerülése érdekében a kéményellenőrzés lehetővé tétele mellett, kiemelten fontos a tüzelőberendezések rendszeres karbantartása és a megfelelő levegő-utánpótlás biztosítása.

Forrás: Rakosmente.hu