Kilátó, büfé és egy halőrház épül a Naplás-tónál

A lepusztult közösségi terek felújítását támogatja a Főváros úgynevezett TérKöz pályázata, amelyen a XVI. kerület eredménnyel pályázott a Naplás-tó környékének felújítására. Ennek nyomán épült meg a múlt évben a kerékpárút, ami a Szilas-patak menti képékpárutat nem csupán a tóhoz vezeti el, hanem összeköttetés létesül a XVII. kerület kerékpárút hálózatával is. (A Szilas-menti kerékpárút egyébként elmegy a XV. kerület határáig is, azonban ott egyelőre nincs hová csatlakoznia…)

kepfile

   A tópartra tervezett Na-Plázs már részben megvalósult, jóllehet az eredeti elképzelést, miszerint kisebb stégek nyúltak volna be a tóba, környezetvédelmi okok miatt nem lehetett megvalósítani (a tó élővilágának megóvása érdekében). Rövidesen kezdődik a lepusztult halőrház helyén létesülő új épület kivitelezése, aminek látványtervét megkaptuk a beruházó önkormányzattól. Az épület egyik részében a halőr kap helyet, a másikban büfé létesül, nagyon hasonlóan, mint az a Hermina szabadidőparkban már korábban megvalósult. Az épületben lesz illemhely is, kicsit érdekes módon, mert a helytakarékosság miatt a férfiak saját férfivécére mehetnek, ha rájuk jön a szükség, a hölgyeknek viszont a mozgássérültekkel megosztozva kell végezniük a kisebb-nagyobb dolgokat. (Viszont ez is hatalmas előrelépés, mert eddig csak a természet lágy öle nyújtott enyhülést a szükséget szenvedőknek.)
  A XVI. kerület második kilátója a Naplás-tó menti kiserdőben létesül, annak építése nincs összefüggésben a jelenlegi beruházással, mindössze annyi, hogy része a teljes projektnek. A kilátó a Pilisi Parkerdőgazdaság tulajdonában lévő területre épül, s idén várhatóan meg is valósul.

Forrás: Helyi Hírek

One thought on “Kilátó, büfé és egy halőrház épül a Naplás-tónál

  • 2019.10.29. at 06:34
    Permalink

    Ugy könnyű épitkezni hogy nem fizetik ki a melosokat .Everling kft mocskos tulajdonosa családokat tett tönkre .gyerekek nélkülöznek miatta mert NEM FIZET!!!!!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Read previous post:
Torlódás a Pesti úton

Épül a Vécsey utca kereszteződésénél az új buszmegálló, emiatt a fél útpályát lezárták. A Pesti úton a városból kifelé hosszú

Close