Városi erdő – Kirándulóhely lehet a Helikopter lakópark mellett

Március 28-án képviselő-testületi ülést tartottak, ahol döntöttek arról, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködésben megvalósítja az önkormányzat a Helikopter-lakópark melletti Városi erdő közjóléti fejlesztési tervét, amely Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Akadémiaújtelep, Madárdomb lakóinak és persze az egész XVII. kerületnek egy közeli kellemes kirándulóhelye lehet.

Kép: Riz Levente / Facebook

25 millió forintos önkormányzati beruházással napokon belül megkezdődnek a rekreációs célú fejlesztések a lakóparkot ölelő erdőrészben.
Tűzrakókkal, erdei berendezésekkel, fedett letelepedő helyekkel, asztalokkal és padokkal ellátott tisztásokat alakítunk ki, ahol információs táblákat is kihelyeznek a legfontosabb információkkal (erdei viselkedés alapvető szabályai, a helyi erdők állat- és növényvilágának bemutatása).
A fenti erdei berendezések mellett egy pár – tájba illő – fából készült focikaput is elhelyeznek a labdarúgást kedvelők érdekében.

Kép: Riz Levente / Facebook


A tisztásokon és a meglévő fényben gazdag helyeken az ehető termésű vagy látványos virágzású, lombszíneződésű, érdekes korona-formájú cserjék, fák ültetésével igyekeznek az erdei kirándulást élménydúsabbá tenni, hiszen jó időtöltés lehet a bodzavirág, csipke, kökény, galagonya vagy épp a vackor gyűjtése is.

A tisztásokat újonnan kialakított tanösvény, séta- és futóút fogja összekötni.A futókör (4000 méter hosszú) tervezésénél arra törekedtünk, hogy elkerüljük a meglévő erdei úthálózatot és a fák között, keskeny ösvényeken (futók nyelvén: single track) kanyarogva tehessék meg a futók a távot. A tájékozódást a fákra felfestett jelek segítik, a megtett távolságot adott közönként táblákkal tudatjuk a futókkal. A futókör elején a bemelegítés, nyújtás, erősítés kedvéért statikus kondieszközöket helyezünk el.

Az erdőbe messzebbről érkezőknek, vagy a hétvégi szabadtéri főzéshez, sütéshez gazdagon felszerelkezők számára -a faállomány kímélésével – autóparkolókat is kialakítünk a Régivám köz középső szakaszán kilépő gázpaszta úthoz közeli részen.

A munkálatok befejezési határideje: május 22.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg alig használt zöldterületből egy élő, testi-szellemi feltöltődést szolgáló parkerdő születik.

Forrás: Riz Levente / Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Read previous post:
BKK központ nyílik

Még 2017-ben kaptunk ígéretet arra, hogy 2018 áprilisában BKK központ nyílik a Főtér melletti üzletsoron, a volt Vodafone üzlet helyén.

Close