Közösségi együttélés szabályai

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Rákosmente önkormányzatának képviselő-testülete 2013-ban alkotta meg az együttélés szabályait. A rendelet többek közt kimondja, hogy mások számára zavaró, zajjal járó kerti munkát, építkezést, szerelést hajt végre hétköznap 20 és másnap reggel 8 óra, szombaton este 20-24 valamint vasárnap és ünnepnapokon egész nap, az megsérti az együttélés szabályait.

Sokszor olvasni kerületi csoportokban, hogy ezen egymásnak esnek a lakók. Van, aki azzal érvel, hogy máskor nem tudja megcsinálni a munkát. Míg megint mások azt hangoztatják, hogy igenis zavarja őket a megérdemelt pihenőnapjukon, és nem szeretnének zajban lenni, azt elviselni. (Nem megoldás a szokásos költözz tanyára, menj minden hétvégén a Balatonra, stb.)

Persze minkét oldal érvei érthetőek, de a rendelet egyértelműen fogalmaz.
Ha nagyon muszáj a vasárnapi fűnyírás, zajongás, jelezzük a szomszédnak, beszéljük meg! Sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, és jobb lesz a szomszédi viszony.

Aki mások nyugalmának megzavarására alkalmas zajjal együtt járó kertgondozási, szerelési, vagy építési tevékenységet végez hétköznap 20óra és másnap reggel 8 óra között, szombat 20óra és éjfél között, illetve vasárnap és az ünnepnapokon,az megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, kivéve, ha a tevékenység tiltott időtartamokban történő folytatásához közútkezelői hozzájárulással rendelkezik.

Rákosmente Önkormányzata

One thought on “Közösségi együttélés szabályai

  1. Hál’istennek a szomszédaimmal ilyen fűnyírós probléma nincs, viszont a hangszórós autókkal kóválygó fémhulladék felvásárlók és földet sosem látott zöldséges „őstermelők” hangszórós vonulása nagyon zavar. Ráadásul sokszor a gyerekek délutáni alvásának időszakában hangoskodnak. Ezek ellen keményen fel kellene lépni.

Comments are closed.