BKV járatmódosulások

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Módosuló járatok a kerületben augusztus 22-től:

98-198: A 98-as meghosszabbított útvonalon a Ferihegyi út, a XVIII. utca és a Diadal utca érintésével Rákoscsaba vasútállomásig közlekedik.A 198as járat útvonala egyszerűsödik,  mindkét irányba az Ananász utcán át közlekedik. A 98E délután is közlekedni fog.

46: Hosszabb útvonalon, Keresztúr után délre fordulva elmegy Rákoshegyre és a Helikopter lakóparkot érintve fog megfordulni. A lakóparknál új végállomás kerül kiépítésre.

176E: A Keresztúri út helyett a Veres Péter úton fog közlekedni, tehermentesítve a 276E XVI. kerületi zsúfoltságát. (szerk: Most végül is mire jött létre a járat? Hogy a Rákoscsabaiak gyorsabban bejussanak az Örsre, vagy hogy a XVI. kerületet szolgálja ki? Szerintem a járatot hiba átteni a Veres Péterre és hiba azon megállítani. Ez a járat nem erre lett kitalálva.)

197: Egy új járat, mely Rákoscsaba és Rákoskert vasútállomásai között fog járni a Zrínyi út – Pesti út – Sáránd utca – Rákoskert sugárút útvonalon. Az indulás feltétele a két vasútállomáson megépülő P+R parkoló és buszforduló.

162-262: A 197 beindulás után módosul majd a 162es járat is. 262 jelzéssel új járat jön létre mely a Csabagyöngye utca után a Zrínyi és a Péceli úton keresztül a Szines utcáig közlekedik a reggeli csúcsban, azon kivül nem közlekedik. A csúcsidő után indul a 162es járat, amely reggel nem közlekedik. Ekkor a mai útvonala után a Sáránd utcától kimegy a 31-es úton át az Auchanig. (Tavasszal már beindul a 262-es járat, de a reggeli csúcsban a 162-es útvonalát fogja követni, és a 162 csak a csúcsidőn kivül fog kijárni már tavasztól az Auchanhoz)

További járatok: A 97E reggel sűrűsödik, a 261E és a 67es járatok kapacitását viszont csökkentik. A 202E napközben ritkul, délután sűrűbben fog közlekedni. A 162-162A délután szintén ritkul, a 201E pedig nem fog közlekedni délután. A 161A járaton délután szóló buszok fognak közlekedni.

Forrás: veke.hu