BKK jegykiadó automaták

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!
bkk_jegyautomata
Forrás. BKK / Facebook

Tavasztól megújul a BKK értékesítési hálózata, összesen 300 darab új jegy- és bérletkiadó automatát fognak üzembe helyezni a szolgáltatási területen, tehát nem csak Budapesten, hanem az agglomerációba is helyeznek ki belőlük a frekventáltabb helyekre Ezek képesek lesznek többféle jegyet és bérletet is adni. Elfogad majd pénzérmét, papírpénz, és bankkártyát is, érintőképernyőn lehet majd kiválasztani a megfelelő terméket, valamint vandálbiztosak is lesznek.

A BKK tájékoztatása szerint kerületünkbe csak az év második felében kezdik meg az automaták telepítését, mivel szerintük megfelelő számú (16db) viszonteladó van. Az nem számít, hogy bérletet csak a két nagy postán és az Elágon lévő viszonteladó pénztárban lehet vásárolni. Szerintem pont az ilyen helyekre, peremkerületekbe kellene kihelyezni ilyen automatákat elsőként, és nem a belvárosba, ahol szinte lépten-nyomon, 1-2km-es körzetben szinte mindenhol lehetőség van bérletvásárlásra. De el tudom képzelni, hogy a metrómegállókba fogják elsőként telepíteni ezeket a gépeket.

Továbbá azt is megtudtuk az Index fórum olvasójának írt válaszból, hogy már nem tervezik új pénztár nyitását kerületünk központjában, a problémát a jegykiadó automaták kihelyezésével megoldottnak tekintik.