5 millió forint támogatást kaptak a kerületi iskolák

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!
diadal_suli
Fotó: Google Maps

Rákosmente Önkormányzata immáron második alkalommal nyújtott 5. 000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást a kerületi iskolák számára. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ irányítása alatt álló 11 intézmény kis értékű tárgyi eszközök beszerzésére fordíthatta az összeget.

A szerdai sajtótájékoztató vendégeit elsőként Riz Levente polgármester köszöntötte. Beszédében szólt az elmúlt években megvalósult fejlesztésekről, melyek során 7 iskola újult meg. Elmondta, hogy a beruházások azonban itt nem állnak meg, hiszen a tervek közt szerepel a Gregor József Általános Iskola energetikai felújítása is. A városvezető kiemelte: fontos az iskolák szerepe és ezzel együtt a gyermekek színvonalas oktatása, ezért az intézmények a jövőben is számíthatnak az önkormányzat támogatására.

A folytatásban dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője, valamint Hicz János az igazgatói munkaközösség vezetője egyaránt megköszönte az anyagi segítséget, melyből az intézmények létszámarányosan részesültek. Elmondásuk szerint azért, hogy megfelelő és korszerű technikai felszereltséggel rendelkezzenek az iskolák, főleg számítástechnikai eszközközöket, fejlesztő játékokat vásároltak. Ezek közt projektor, nyomtató, pendrive és laptop is szerepel, melyek mind hasznos kellékei a hatékony tanulásnak.

Forrás: rakosmente.hu