523 millió forint értékű energetikai fejlesztés Rákosmentén

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Balassi Bálint Nyolc

Fotó: rakosmente.hu
Fotó: rakosmente.hu

évfolyamos Gimnázium, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Ferihegyi úti Szakrendelő energetikai fejlesztése kapcsán tartott sajtótájékoztatót augusztus 14-én Riz Levente polgármester, melyen részt vett Fohsz Tivadar alpolgármester is.

A városvezető beszédében elmondta: 2015. május 29-én megjelent a „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című Európai Uniós projekt felhívás, melyben Rákosmente Önkormányzatát a kormányhatározatok a három kerületi intézmény vonatkozásában említik. A beruházások során energetikai beruházások hajthatók végre, melyek külső hőszigetelést, valamint teljes körű nyílászárócserét foglalnak magukba. Rákosmente Önkormányzata a három pályázatot 2015. július 2-án benyújtotta, jelenleg az értesítést várjuk. A munkák mindhárom helyszínen megkezdődtek, a beruházási költségek fedezete rendelkezésre áll, így amennyiben a pályázatok nem nyernek, a beruházások az esetben is megvalósulnak.

Riz Levente polgármester ismertette az intézményekben megvalósuló 523 millió forint összértékű  projekteket, melyek közül  kiemelte a kerületi szakrendelő ügyét.  Hangsúlyozta: fontos a kerületi járóbeteg szakellátás fejlesztése, mind az ellátás vonatkozásában, mind a kiszolgáló infrastruktúra tekintetében, ennek érdekében idén áprilisban a Képviselő-testület kezdeményezte az intézmény működtetői, fenntartói jogának átvételét.  A szakrendelő az illetékes kormányzati szervekkel szükséges egyeztetéseket követően kerülhet Rákosmente Önkormányzatának fenntartásába, ám a fejlesztés érdekében idegen tulajdonon is vállalja a korszerűsítést az Önkormányzat. A polgármester hozzátette: a jelenlegi felújításon túl további fejlesztéseket is terveznek a jövőben.

Mindhárom épület energetikai fejlesztése várhatóan idén októberben fejeződik be.