Autómentes nap, buszjáratok útvonalváltozása

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

automentes_nap_2015_1Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó rendezvényként idén szeptember 19-én, szombaton kerül megrendezésre
Rákosmente központjában (Pesti út – Ferihegyi út kereszteződésében) a kerületi autómentes nap délelőtt 10 órától este 10 óráig. Az egész napos rendezvényen különböző programok várják az érdeklődőket.

Ízelítő a kínálatból:

Zenés óriásbuborék-fújás
Bíró Eszter gyermekkoncertje
Rákosmenti tánc- és sportegyesületek bemutatói
Ákombákom Bábcsoport
Kocsis Tibor műsora
MégEgyKör zenekar koncertje
Radics Gigi élő nagykoncert

Az egészséges életmód és sport jegyében tartják meg a 14.00 órakor kezdődő „IV. Hajrá Rákosmente” futóversenyt. automentes_nap_2015_2

Tér- és sportprogramok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Bemutatkoznak a kerületi művelődési intézmények, valamint bemutatják a Máv-Start Zrt. motorvonatát 10.00 és 17.00 óra között a rákoshegyi vasútállomáson. Részletes programlistáért kattints a képekre.

A rendezvényhez kapcsolódó hír, hogy a Ferihegyi út ezen szakaszán közlekedő BKK járatok (46-98-980) terelt útvonalon közlekednek már szombat 0 órától vasárnap éjjel 2 óráig.Az autóbuszok Rákoskeresztúr, városközpont és a Széchenyi utca között mindkét irányban módosított útvonalon, a Bakancsos utca felé terelve közlekednek.Ideiglenes megállók a Bakancsos utcában (a Tűzoltóságnál) létesülnek, valamint a Pesti úton (Szent kereszt tér) találhatóak.A 46-os busz a Helikopter lakópark felé nem tér be a Fő térre. Ezen időszak alatt a területen gépjárművel sem lehet áthajtani. Ajánlott kerülő útvonal: Fő tér – Pesti út – Bakancsos utca – Gyökér utca /Széchenyi utca – Ferihegyi út.