Július 1. Tisztviselők napja és Semmelweis-nap

rendelo_varoshaza
Fotó: maps.google.com

Július 1. tartják mind a köztisztviselők és kormánytisztviselők napját, mint a Semmelweis-napot. Ezen két nap alkalmából a köztisztviselők és az egészségügyi dolgozók is ünnepelnek, azaz munkaszüneti napot tartanak. Emiatt sem az önkormányzatok és okmányirodák, sem az egészségügyi intézmények (házi orvosi és szakrendelőintézetek, kórházak, gyógyszertárak,) nem tartanak nyitva.

A Semmelweis-napot a magyar egészségügy napjának is nevezik, ilyenkor szokták megköszönni az egészségügyben dolgozók egész éves munkáját, ás ekkor szokás kinevezni az intézmények tisztségviselőit is.

1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek emlékére tartanak ünnepet 1997 óta. 2001-ben nyilvánították munkaszüneti nappá, majd 2011-ben a kormány döntése alapján kiterjesztették a kormánytisztviselőkre is.

Update! Rákosmente polgármesteri hivatala technikai szünetet tart június 30-án, emiatt 2 napig (kedd-szerda) szünetel az ügyfélfogadás.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Read previous post:
Jöhet a metró? – Indul a rákoskeresztúri szárnyvonal tervezési munkálata

Fantasztikus hírt jelentett ma be Ríz Levente, Rákosmente polgármestere a Facebook oldalán! "M2-es metró-Gödöllői HÉV összekötés, rákoskeresztúri szárnyvonal - indulnak

Close