Egészségügyi központ létesült Rákoskerten

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

egeszsegkozpont_rkertRákoskert szívében új egészségközpont létesült, melyet 2016. február 12-én Riz Levente polgármester és Dénes Marianna a Pharmobil Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között adtak át a háziorvosok és a rákoskerti polgárok részére. A vadonatúj kétszintes épület alsó szintjén egy tágas, mai igényeknek megfelelő gyógyszertár nyílt, a felső szinten pedig egy modern, igényes háziorvosi rendelő jött létre, ahol Rákoskert háziorvosai, Dr. Kajetán Miklós és Dr. Veres Ákos háziorvosok rendelnek. Az épület előtt 4 parkolót és 1 mozgáskorlátozott parkolót is kialakítottak. Az egészségközpontot a Pharmobil Szolgáltató Kft. építtette, az épületből Rákosmente Önkormányzata megvásárolt 3 darab orvosi rendelőt, így az épület egy része az Önkormányzat tulajdonába került. Az épületben akadálymentes személyi felvonó is készült, amely a rendelőbe érkező betegek számára és a betegágy szállítására is biztosított. Rákosmente Önkormányzata a váróterembe 5 darab falifogast és 7 darab ülőbútort vásárolt bruttó 1,3 millió forint értékben.

Riz Levente polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a járóbeteg-szakrendelő korszerűsítése mellett a 2019-ig tartó ciklus végéig az egészségügyi alapellátást biztosító háziorvosi rendelők felújításra kerülnek Rákosmentén.  A polgármester említést tett a TÉR-KÖZ pályázatról is, melynek keretében hamarosan megújul Rákoskert központja. Az egészségügyi fejlesztés mellett az említett pályázatnak köszönhetően épül egy közösségi tér zöldfelülettel, padokkal, információs oszloppal és kerékpártámaszokkal.

Az átadó ünnepségen Dr. Kajetán Miklós háziorvos köszönetét fejezte ki az Önkormányzat és a beruházó cég felé, hogy ezentúl egy XXI. századi, európai színvonalú, minden igényt kielégítő, modern szép környezetben tölthetik el mindennapjaikat.

Az eseményen részt vett Fohsz Tivadar alpolgármester, Hatvani Zoltán önkormányzati képviselő, Dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő, Lukoczki Károly önkormányzati képviselő és Bertalan Ildikó a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központ vezetője.

Forrás: Rakosmente.hu

Képek: Hírek 17