Elkezdődik a Bökényföldi és a Cinkotai utak felújítása

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Megújul a XVI. kerületi Bökényföldi út – Rákosligeti határút Újszász utca és Cinkotai út közötti szakasza, illetve a Cinkotai út Rákosligeti határút és Nógrádverőce utca közötti szakasza. A 2018. október 26-ától várhatóan 2019. nyaráig tartó beruházás során többek között megújul az útburkolat, a buszmegállók és járdák burkolata, illetve a zöldfelületek is. A kapcsolódó közlekedési változásokról a BKK később részletes tájékoztatást ad.

Bökényföldi út – Rákosligeti határút Újszász utca és Cinkotai út közötti szakasza

A felújítás részeként az arra közlekedők védelme érdekében a Bökényföldi úton egy új forgalomcsillapító sziget, a Zsemlékes utcánál két új terelő sziget épül, illetve a Lokátor utcánál egy új, osztott gyalogátkelőhely létesül, a szegélyek lesüllyesztése és taktilis kövek elhelyezése mellett.

A munkálatok során az Újszász utcában kialakítanak egy balra kanyarodó sávot, a jelzőlámpás csomópont kis mértékű módosításával. Új kerékpárút szakasz is épül a Zsemlékes utca és a Rákosligeti határút-Cinkotai úti csomópontban épülő új  körforgalom között. A körforgalom körül tovább vezet majd a kerékpárút, illetve járdát is kialakítanak.  Az úttest burkolatát megerősítik, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét is végeznek.

A buszöblöket bazaltbeton burkolattal, a folyópályában lévő buszmegállókat erősített aszfalt szerkezettel erősítik meg, illetve a buszmegállók peronjait és a terelőszigeteket térkővel burkolják.

Új közvilágítást létesítenek a  gyalogátkelőhelyeknél és a körforgalomnál az erősebb megvilágítás érdekében. Megújulnak a zöldfelületek, számos cserje és közel 400 fa kiültetésével.

Cinkotai út Rákosligeti határút és a Nógrádverőce utca közötti szakasza

A felújítás során a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, megújulnak az autóbusz peronok, a hozzájuk vezető járdaszakaszok, az elválasztó szigetek és a kapubejárók burkolata. A vízelvezetést víznyelőkkel és talpárkokba vezetett zárt csapadékcsatornákkal oldják meg. A buszgarázs előtti vízelvezetést új víznyelők, csapadékcsatorna és tisztító megépítésével biztosítják.

A felújítás során a gyalogátkelőknél a látássérültek közlekedésének segítése érdekében taktilis köveket helyeznek el.  Megújulnak a forgalomtechnikai jelzések és a zöldfelületek is.

Forrás: BKK.hu