Újabb szúnyoggyérítés lesz

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Rákosmente Önkormányzata újabb szúnyoggyérítést jelentett be. Eddig júliusban 3 alkalommal történt földi úton kijuttatott permetezés.

Lakossági bejelentések, valamint szakértői vélemények alapján újabb gyérítésre kerül sor július 27-28-án 20:00 kezdettel. A ködpermetes eljárás Rákosmente egész területére kiterjed. (Korábban a katasztrófavédelem csak a belterület egy részére terjedt ki. )

A lakosság részére javasolt intézkedések:
– A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
– A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
– A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
– A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad!
– A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

írják a önkormányzat Facebook oldalán.

Pangó vizek, kerti tavak esetén érdemes biológia irtást végezni, azaz ezen vizekben szúnyogirtó szerek használata javasolt.