Kucorgó tér – téli zöld

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Megváltozott a forgalmi rend a Kucorgó téren. Ezen túl a Pesti úton minden irány egyszerre kap zöldet, így balra csak akkor lehet elfordulni, ha szemből elengednek, vagy elfogy a sor. Így tehát balra telizöld jelzés van, és a gyalogos forgalomra is figyelni kell. Cserébe viszont a Zrínyi utcán lett külön balra irányú akadálytalan haladás, azaz ok kapnak külön időt. Erre szükség is volt, hiszen nem egyszer annyira feltorlódott a sor Ecser irányából, hogy 4-5 lámpaváltás alatt lehetett csak kikanyarodni balra, a Pesti útra, ami a buszok menetidejében is késést jelentett.

Mindenki figyelmesen, ne megszokásból vezessen!

One thought on “Kucorgó tér – téli zöld

  1. Aki ezt így kitalálta, gratulálok neki! Így most nem a Zrínyi úton lesz torlódás, hanem a Pesti úton, a városból kifelé irányban inkább!
    Már a Zrínyi út felújítása után külön nyilas zöldet kellett volna a kanyarodóknak biztosítani a Zrinyí úton, Ecser felől érkezőknek, a Pesti úti lámpához meg nem kellett volna hozzányúlni!
    Jellemzően Ecser felől érkezőknek jelentett gondot a balra kanyarodás a telezöld és a gyalogátkelő miatt, csupán csak nekik kellett volna a programba nekik is egy önálló lámpafázist betenni!

    De nyilván valami „vásárolt” diplomás közlekedési „szakember” találta ki ezt a mostani formulát, aki esetleg a környéken még véletlenül sem járt soha, nemhogy a különböző napszakokban megfigyelve a forgalmat a helyszínen! Eddig a 97E buszjárat volt megakasztva befelé a városba, most meg kifelé lesz a 97E és a 202E is, főleg délután, amikor már szinte a Home Centertől araszolnak kifelé a járművek!

Comments are closed.