Megszorítások Rákosmentén

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Csütörtök reggelre rendkívüli önkormányzati képviselőtestületi-gyűlést hívott össze, a gyűlés előtt 16 órával meghirdetve. Horváth Tamás polgármester bejelentette, milyen megszorításokkal él a kerület.

Ami biztos, a sportcsarnok nem zár be. Ennek okaként azt hozta fel, hogy megújuló energiával (hőszivattyúval) üzemel, és csak nagyon kevés rásegítés kell a fűtésére -7°C-ig, valamint jelenleg több program, pl iskolák szalagavatója áll sorban, ezeket ilyenkor már nehéz lenne lemondani, és új helyet keresni.

Bezárják viszont a Ferihegyi út tanuszodát, az Újlak utcai uszodát. Ezeket hétfőtől, azaz 17-től nem nyitják ki. Az ok, hogy a fűtésre használt távhő már most 13-szorosára nőtt. Ugyanígy bezár az Erdős Renée Ház, a Laborcz Ferenc Emlékház, Családi és Társadalmi Rendezvények Háza is.

December 20-tól bezárnak több művelődési házat is. Így a Rákoskerti MH-t, a Rákoshegyi KH és a Rákoscsabai KH. Nem zár be azonban a Vigyázó MH, és a Csekovszky MH.

Rövidített nyitvatartással fognak nyitva tartani a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat szolgáltatásai. Ez azt jelenti, 10-16 óra között tarthat nyitva a:

  • Holdsugár Gondozási Központ
  • Liget Gondozási Központ
  • Rákoskerti Idősek Klubja

    A szociális étkezést biztosító Tálalókonyha 7-14 óra között fog nyitva tartani. A polgármesteri hivatal is rövidített nyitvatartással fog működni, várhatóan péntekenként otthoni munkavégzés lesz november 1-től. (Legyen az inkább 2., hiszen elseje munkaszüneti nap. – a szerk.)
    A Holdsugár Gondozási Központ demenseket ellátó részlegének nyitvatartása zavartalan lesz.

    Az érintett helyek dolgozóinak áthelyezésekkel biztosítanak folyamatos munkát.

Az Adventi Vásár és a karácsonyi díszkivilágítás csökkentett tartalommal fog megvalósulni, nem lesz jégpálya, a díszkivilágítás a Pesti úton a Péceli út és a Bakancsos utca között, valamint a Ferihegyi úton a rendőrség és a Balassi Bálint Gimnázium között lesz.

Borítókép: Horváth Tamás polgármester Facebook oldala.