Deprecated: jetpack_form_register_pattern funkció használata nem ajánlott jetpack-13.4 verziótól kezdődően. Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern használata javasolt helyette. in /home/rakosmente/domains/hirek17.hu/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
ABC-Postapont – Hírek Tizenhét

ABC-Postapont

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Kerületünkben a több, bezárt kisebb posta helyett idén 2 helyen postapont létesül. Mindkettő 1-1 kisboltban fog üzemelni.

Az egyik már november 9-én meg is nyílt Rákoskerten a Sáránd utca – Rákoskert sgt sarkán lévő Coop ABC-ben. A nyitvatartás kicsit korlátozott, megegyezik a régi kisposta nyitvatartásával, azaz H-P 8 – 16 óra között lehet majd csekket befizetni, vagy levelet feladni. Hétvégén nem lesz lehetőség postai ügyintézésre.

A másik PostaPont is egy Coop ABC-ben nyílik, méghozzá Rákoscsabán a Naplás úton. (Naplás út 12. ) Itt hosszabb nyitvatartással fogják várni a betérőket, munkanapokon 20 órákig lehet majd ügyintézni.
Tudni kell, hogy mindkét postán csak részleges postai szolgáltatások vehetők igénybe, ez azt jelenti, hogy csak csekket és leveleket lehet feladni, csomagot nem.

Érdekes, hogy akár Rákoskertet, akár Rákoscsabát nézzük, több ezren lakják ezeket a kerületrészeket, és nem sikerült a Magyar Postával megegyezni, vidéki falvakban viszont külön megbeszélések és engedmények hatására a postaszolgáltatás megmaradt. (Pl eltekintenek az épületek bérleti díjától, beszáll az önkormányzat az energetikai költségekbe is.)