Vonatkésések várhatóak ma

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

A MÁV-Start közleménye:

A hőség miatt sebességkorlátozásokat kellett bevezetni a teljes vasúti pályahálózaton július 23-án 12 órától 19 óráig. A korlátozás miatt jelentős késések, vonatelmaradások és csatlakozásmulasztások várhatók a délutáni vasúti közlekedésben. Az InterCity vonatok éjfélig pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe.

Az ország területére előre jelzett jelentős hőség miatt a vonatközlekedés biztonsága érdekében minden vasútvonalon sebességkorlátozást léptet életbe a MÁV Zrt. Azokon a vasútvonalakon, ahol 80 km/h-nál nagyobb sebességre van kiépítve a pálya, legfeljebb 80 km/h-val közlekedhet az összes vonat. A 80 és 40 km/h közötti pályasebességű vonalakon a pályára engedélyezett legnagyobb sebességet 20 km/h-val csökkenteni kell. A jelentős késések miatt vonatelmaradásokra és csatlakozásmulasztásokra kell számítani.

A kialakult helyzetre való tekintettel a MÁV-START InterCity vonatait július 23-án éjfélig pót- és helyjegy megváltása nélkül igénybe lehet venni. A mai napon 12 óra után közlekedő InterCity vonatok esetében az előre megváltott érvényes pót- és helyjegyeket a MÁV-START kezelési költség levonása nélkül téríti vissza július 24-én éjfélig.

19 óra után megkezdik a vasúti szakemberek a forgalom helyreállítását, de a teljes menetrend szerinti közlekedés várhatóan csak a holnap reggeli üzemkezdetre várható.