Felsővezeték szakadás Gödöllőn

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

mav-startFrissítés: 2015. 06. 15. 7 óra 45 perc

Fél nyolc után néhány perccel a szakemberek helyreállították a leszakadt felsővezetéket Gödöllőállomáson. A késések fokozatosan csökkennek.

A menetrend szerinti közlekedés a szerelvényfordulók miatt csak 11 órára állhat helyre.

 

Frissítés: 2015. 06. 15. 5 óra 45 perc

A gödöllői felsővezeték szakadást követően csökkentek a késések a miskolci vonalon. Már csak 10-20 perc közötti késésre számítsanak az utasok, 9 óráig.

 

Előzmény:

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, ma hajnalban egy tehervonat áramszedője Gödöllőállomáson leszakította a felsővezetéket. A leszakadt felsővezeték elzárja a vasúti pályát Aszód felé, csak az egyik vágányon közlekedhetnek a szerelvények. A vonatok váltakozó irányban a biztonsági előírások betartásával közlekedhetnek 25-30 perc késéssel, a helyreállításig. Az első hajnali vonatok 50-60 perckéséssel tudtak közlekedni. A feltorlódások és a szerelvényfordulók miatt a menetrend szerinti közlekedés 10 órára állhat helyre.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba elhárítását. Előre láthatóan 8 órára tudják a leszakadt felsővezetéket megjavítani.

A felsővezeték szakadás okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.