Kormányablak kialakítás Rákosmentén

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata és Budapest Főváros Kormányhivatala március 9-én, hétfőn sajtótájékoztatót tartott a 17. kerületi kormányablak kialakítása kapcsán.

Az eseményen Riz Levente polgármester köszöntötte a megjelenteket majd örömét fejezte ki, amiért a XVII. Kerületi Kormányhivatalban ilyen nagyszabású fejlesztés valósul meg a következő 45 napban, hiszen mindez tökéletes összhangban áll modern kertvárosunk céljával. E célkitűzés fontos eleme, hogy Rákosmente biztosítsa a városi élet előnyeit azáltal, hogy nem kell hosszú kilométereket utazni ügyintézés végett, hanem helyben, szélesebb ügyintézési körben igénybe lehet majd venni az állami közszolgáltatásokat.

A folytatásban dr. György István Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja gratulált Rákosmente töretlen fejlődéséhez, majd ismertette a beruházást. Kiemelte, hogy összesen 35 kormányablak létesül a fővárosban, ebből a rákosmenti a tizenötödik.  Az új generációs kormányablak esetében az egyszerű, gyors és hatékony államigazgatás és ügyintézés lesz a tendencia. A megszokott okmányirodai ügykörök mellett családtámogatással vagy egészségbiztosítással kapcsolatos teendőiket is elintézhetik majd a lakosok, így összesen 265 ügytípus lesz elérhető.

Csepetiné Gébele Judit, a Fővárosi Kormányhivatal XVII. kerületi Hivatalának vezetője tájékoztatta az érdeklődőket az átalakítási munkálatok idejére kialakított ügyfélfogadási rendről. Az esemény zárásaként bemutatták a készülő kormányablak látványterveit, majd az érdeklődők megtekinthették a Kormányhivatal átalakítás előtti állapotát.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Rúzsa Ágnes jegyző, valamint dr. Hugyecz Gabriella a BFKH XVII. kerületi Hivatalának hivatalvezető-helyettese.

A Fővárosi Kormányhivatal XVII. kerületi Hivatalának megváltozott ügyfélfogadási rendjéről az alábbi dokumentumban tájékozódhatnak:

Részletes tájékoztató_KAB_munkálatok

Forrás: Rákosmente önkormányzati weboldala