Újabb szabadtéri edzőpark került átadásra

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

gyerekek_felnottek2015. november 14-én Riz Levente polgármester, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő ünnepélyes keretek között adták át a rákosligeti sportpályán 5,5 millió forintból kialakított tornapályát.

Riz levente polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy milyen fontos a mai világban az egészséges életmód, a sport és a mozgás. A városvezetés arra törekszik, hogy a Rákosmentén élő családok – gyermekek és felnőttek – lehetőséget kapjanak a szabadtéri sportolásra. A mozgásszegény életmód, a kevés szabadidő, valamint az anyagi nehézségek egyaránt szükségessé teszik a tornaparkok létrehozását. Rövidebb idő eltöltése a szabadban néhány gyakorlat elvégzésével felfrissülést, örömet okoz végzőjének. Közösségformáló hatása jelentős, családtagok baráti körök együttes kikapcsolódását teszi lehetővé. 2013 óta Rákosmente Önkormányzata folyamatosan létesíti az úgynevezett felnőtt játszótereket, hiszen nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is fontos a kikapcsolódás. Rákosmentén már hat helyszínen létesült tornapark: a Rákos-patak mentén, a Gyolcsrét utcában, az Aranylúd utcában, a Zrínyi Miklós Általános Iskola területén, Rákosligeten a XV. utcában és hamarosan a rákoshegyi Zsuzsanna téren is átadásra kerül a felnőtt játszótér.

Az eseményen Dunai Mónika országgyűlési képviselő is jelen volt, aki szeretettel köszöntötte a jelen lévő Mozgássérültek XVII. Kerületi Egyesületének tagjait és minden kedves vendéget. A képviselő asszony az eszközök kipróbálása után elmondta, hogy véleménye szerint a tornapályák hozzájárulnak ahhoz, hogy a helyiek minél többet mozogjanak, kikapcsolódjanak és lehetőség szerint az eszközök használatával megelőzzék a betegségeket is.

A köszöntők után a gyermekek és felnőttek is kipróbálták a tornapark különböző eszközeit. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a fitnesz gépek használatát. A Gregor József Általános Iskola diákjai egy rövid sorversennyel is készültek, melynek során összemérték tudásukat egy-egy sporteszközön.

Az eseményen Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő szintén köszönetet mondott mindazért, hogy Rákosliget sportpályája egy ilyen kulturált és hasznos tornaparkkal bővült, emellett említést tett arról is, hogy Dr. Molnár Péter ortopéd szakorvos a napokban személyesen kipróbálta az eszközöket és pozitív véleményét fejtette ki az egyes gépek hasznosságáról.

A tornapark eszközei az alkalomszerűen, illetve rendszeresen mozogni vágyók részére is tartalmas mozgáslehetőséget biztosítanak minden korosztály számára, szinte az egész év folyamán. Az aktív sportolóknál növeli az edzés variációs lehetőségeit, illetve változatosságát. Rákosmente célja, hogy lakói életébe beépüljön a rendszeres testmozgás iránti igény.