Útfelújítások a kerületünkben 2015-ben

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

A XVII. kerületben a Csabagyöngye utca (Zrínyi utca – Lemberg utca közötti szakaszon)

Ezen a szakaszon a Csabagyöngye utca mintegy 800 méteren újul meg. A Tanár utca és a Zrínyi utca között 400 méteren csapadékvíz-elvezető csatorna épül, a buszmegállók bazaltbeton burkolatot, az utca kiemelt betonszegélyt, a járdák pedig öntött aszfalt felületet kapnak. A távközlési aknákat és szekrényeket átépítik és szintbe helyezik, valamint a zöldfelületek füvesítését is elvégzik.

Az építés idejére a Csabagyöngye utcát teljes szélességében lezárják (először a Lamberg utca és a Bojt utca között, majd a Bojt utca és a Zrínyi utca között).

A XVII. kerületben a Keresztúri út (Hajdúcsárda utca – Pesti út közötti szakaszon)

A Keresztúri út egyik legrosszabb állapotban lévő, repedezett és megsüllyedt, 100 méternyi szakasza, valamint a vízelvezetési rendszer és az út pályaszerkezete is megújul, illetve egy 60 méter hosszúságú szakaszon elvégzik a teljes pályaszerkezet-cserét. A teljes szakaszon az út mindkét oldalán átépítik a szegélyeket, ahol a csapadékvíz elvezetése négy új, oldalbeömlős víznyelővel valósul meg. A Keresztúri út és a Hajdúcsárda utca, valamint a Keresztúri út és a Pesti út kereszteződésénél lévő gyalogátkelőknél a járdaívekbe – a vakok és gyengén látók közlekedésének segítésére – taktilis jelzőköveket építenek be. A Keresztúri út és a Pesti út sarkán lévő gyalogátkelőhely megfelelő megvilágításáról új kandeláber telepítésével gondoskodnak. A gyalogosok biztonságosabb közlekedésének érdekében 70 méternyi biztonsági védőkorlátot telepítenek az útszakasz bal oldalán.

Az építés idején az autóbuszok közlekedése változatlan marad, a járműközlekedésben időszakonként egy-egy sáv lezárására kell számítani.

A XVII. kerületben a Pesti út és Zrínyi út csomópontja

A felújítással a csomópontban lévő szegélyeket és a teljes útpályaszerkezetet elbontják és átépítik. A kereszteződés gyalogátkelőhelyeinél megújulnak a járdaburkolatok is, amelyeket – a vakok és gyengén látók közlekedésének segítése érdekében – taktilis jelzésekkel látnak el. A csomópontban megújul a közvilágítás, a gyalogátkelőhelyek közelében három kandelábert helyeznek el.

A XVII. kerületben a Rákoskert sugárút (Bodonyi utca – Sáránd utca közötti szakaszon)

A felújítás idején mintegy 300 méteren újul meg a Rákoskert sugárút Bodonyi utca és Sáránd utca közötti szakasza, ahol szegélyt építenek, és a buszmegálló is erősített aszfaltburkolatot kap.

Forrás: BKK.hu