Hétfőtől terelt buszok

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

2015. március 16-ától (hétfőtől) útfelújítási munkák kezdődnek a XVII. kerületi Zrínyi utca és Pesti út kereszteződésében, a Kucorgó térnél, a Csabagyöngye utcában a Lemberg utca és Zrínyi utca között, valamint a Rákoskert sugárút Bodonyi utca és Sáránd utca közötti szakaszán. A  munkálatok idején a Csabagyöngye utca érintett szakaszának teljes szélességű lezárása miatt a 162-es, a 262-es és a 956-os autóbusz, valamint a Zrínyi utca és a Pesti út kereszteződésének felújítása miatt március 14-étől (szombattól) a 197-es és a 97E autóbusz terelt útvonalon közlekedik. A munkálatok idején a tömegközlekedésen kívül a közúti közlekedésben is korlátozásokra kell számítani, ezért kérjük az arra utazók és az ott lakók megértését és türelmét.

Változás a közösségi közlekedésben

162-es és 262-es autóbusz

A Maglódi Auchan áruház és a Rákoskert, Erzsébet körút felé közlekedő 162-es és 262-es autóbusz a Péceli úton a Lemberg utcáig a menetrend szerinti útvonal, tovább egyenesen a Péceli út–Zrínyi utca terelt útvonal után ismét a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Lemberg utca, a Csabagyöngye utca és az Óvónő utca megállót. Az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

–          Lemberg utca: a 161-es autóbusz megállóhelye,

–          Óvónő utca: a 161-es autóbusz megállóhelye,

–          Csaba vezér tér: a 161-es autóbusz megállóhelye.

A Kőbánya alsó vasútállomás felé közlekedő 162-es és 262-es autóbusz a Zrínyi utcában a Csabagyöngye utcáig menetrend szerint, tovább egyenesen Zrínyi utca –Péceli út, terelt útvonal után ismét a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Alsódabas utca, az Óvónő utca, a Lemberg utca és a Péceli út megállót. Az autóbuszokra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

–          Alsódabas utca: a 956-os autóbusz megállóhelye,

–          Csaba vezér tér: a 169E autóbusz megállóhelye,

–          Óvónő utca: a 169E autóbusz megállóhelye,

–          Lemberg utca: a 169E autóbusz megállóhelye.

956-os autóbusz

A Hűvösvölgy felé közlekedő 956-os autóbusz a Zrínyi utcában a Csabagyöngye utcáig a menetrend szerinti útvonalán, tovább egyenesen a Zrínyi utca–Péceli út terelt útvonal után ismét a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Alsódabas utca, Óvónő utca, Lemberg utca és a Péceli út megállót. Az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

–          Csaba vezér tér: a 169E autóbusz megállóhelye,

–          Óvónő utca: a 169E autóbusz megállóhelye,

–          Lemberg utca: a 169E autóbusz megállóhelye.

97E autóbusz

Az Örs vezér tere felé közlekedő 97E autóbusz a Zrínyi utca kereszteződéséig a menetrend szerinti útvonalán, majd a Zrínyi utca–Rákoskert sugárút–Sáránd utca–Pesti út–a Pesti út és a Zrínyi utca kereszteződés terelt útvonal után  ismét a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az alábbi megállókat:

–          Olcsva utca

–          Nyomdok utca

–          Nyomdász utca

–          Sáránd utca

–          Rákoskert sugárút

–          Erzsébet körút

–          Zrínyi utca

–          Rózsaszál utca

Az autóbuszokra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

–          Rózsaszál utca: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye,

–          Rákoskert sugárút: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye,

–          Erzsébet körút: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye,

–          Sáránd utca: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye,

–          Pesti út: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye,

–          Nyomdász utca: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye,

–          Nyomdok utca: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye,

–          Olcsva utca: a 162-es, a 197-es, a 262-es és a 990-es autóbusz megállóhelye.

197-es autóbusz

A Rákoskert vasútállomás felé közlekedő 197-es autóbusz a Pesti út–Lenkeház utca–Zrínyi utca terelt útvonal után  ismét a menetrend szerinti útvonalán közlekedik, és nem érinti a Kucorgó tér megállóhelyet. Az autóbuszra a Lenkeház utcában, a Pesti út kereszteződése után kihelyezett Lenkeház utca megállóban lehet felszállni. A 197-es autóbusz a hétvégéken nem közlekedik.

Változások a közúti közlekedésben

A felújítás alatt a Csabagyöngye köz, az Anna utca, a Kalmár utca, az Óvónő utca,a  Kalmárvölgy utca és a Tanár utca zsákutcává válik, ezekből a Csabagyöngye utcába nem lehet behajtani, csak a Gömbvirág utca és a Nyitány utca irányából közelíthetők meg.

A Kucorgó térnél, a Pesti út és a Zrínyi utca kereszteződésének felújításakor a BKK Zrt. járatainak kivételével a balra kanyarodást nem engedélyezik. A buszközlekedés biztosítása érdekében a környező utcákban az alábbi egyirányúsításokra kell számítani:

  • a Zrínyi utca Pesti út–Kékliliom utca szakaszán déli irányban,
  • a Lenkeház utcán Pesti úttól a Zrínyi utca felé,
  • a Kékliliom utcán a Zrínyi utcától az Erzsébet körútig.

A munkálatok miatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a  Rákoskert sugárút Bodonyi utca és a Sáránd utca közötti szakaszán. A hat ütemben történő felújítás idején félpályás útlezárás várható, és jelzőlámpa irányítja a forgalmat. Ideiglenesen zsákutcává válik a Bodonyi utca, a Csengés utca, a Csendítő utca és a Sáránd utca, ezért ezekből az utcákból a Rákoskert sugárútra nem lehet behajtani. Az utcák a Pásztortűz és a Postamester utcából közelíthetők meg.

 

Forrás: BKK.hu