Rákoskerti főtér átadása

DSC_0242_resize

Mai napon Ríz Levente polgármester, Fohsz Tivadar alpolgármester, rákoskerti képviselő, és Hatvani Zoltán rákoskerti képviselő jelenlétében átadásra került Rákoskert új főtere, mely a Zrínyi utca – Rákoskert sgt – Toldi utca közötti területen került kialakításra. A terület az Egészségkert elnevezést kapta. A korábban itt található rendelő és gyógyszertár átköltözött a tér oldalán épült új, kétszintes épületbe. Így az elavult épületet az önkormányzat elbontotta, és kialakíthatta ezt az új teret a régi, elhanyagolt, saras terület helyén. A tér megújítása fővárosi pályázati (“Miénk a tér”) pénzből került kialakítására.

Az átadót Hatvani Zoltán nyitotta meg, majd a városrész “aprajainak” (kerti óvodások) ünnepi műsorát tekinthettük meg. Az előadás után Zsuzsa Mihály egy saját verssel és egy “kuplé”-val szórakoztatta egybegyűlteket. Végül Ríz Levente tartott egy rövid beszédet, amiben elmondta, hogy először kerületünk központi tere került megújításra, mely munka 2011-ben fejeződött be, ezután jöhetett szóba a városrészek kis főtereinek kialakítása. Elsőnek éppen Rákoskert került szóba. Az önkormányzat egy céggel megegyezve áthelyezhette a régi, bontásra érett épületből a rendelőt és a gyógyszertárat, és az így kialakult területen létrejöhetett az új tér, melyen tényleg sok a kő, de több zöld, bokros, virágos terület is kialakításra került a különböző magas-ágyásokban, valamint a Zrínyi utca oldalán több fa is elültetésre került, és a trafóházat is sövények fogják elrejteni, hogy ne bántsa az emberek szemét.
Az ünnepség itt még nem ért véget, hiszen a téren ált egy sátor is padokkal. Itt látták vendégül az ünnepségre érkezetteket egy kis sült kolbászra, valamint forró teára, vagy forralt borra, kinek-kinek ízlése szerint. (A térről itt láthatsz képeket.)

Már a átadás előtt több kritikát kapott az építkezés utáni helyzet. Több kifogásolták, hogy nem épületek parkolóhelyek, és alig van zöld terület. Megnézve a teret, ez nem fedi az igazságot. A régi területen nem lehetett keresztülmenni gyalogosan, nem volt burkolva, az autók a sárban jártak egy-egy eső után. Mint látható a lenti képen, sok zöldfelület nem volt korábban sem. Most a gyalogosok vehetik igénybe a területet, akár találkozhatnak itt másokkal leülhetnek akár beszélgetni is, nem csak átrohanásra lehet igénybe venni, a Zrínyi utca szélén pedig kb 10-11 autó számára épült parkolóhely.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Read previous post:
Frissítve! Felsővezeték-szakadás, akadozó vonatközlekedés

A MÁV közleménye: Frissítés: Este öt órakor még 20-90 perccel hosszabb menetidőket tapasztalhatnak az utasok. A menetrend helyreállítása tovább, várhatóan

Close