Frissítve! Felsővezeték-szakadás, akadozó vonatközlekedés

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!
A MÁV közleménye:

Frissítés:

Este öt órakor még 20-90 perccel hosszabb menetidőket tapasztalhatnak az utasok. A menetrend helyreállítása tovább, várhatóan éjszakáig tart. Szerda hajnalban már nem kell fennakadásokra számítani.

Háromnegyed tizenkettőre befejeződött a felsővezeték javítása, így ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok Rákos és Keleti pályaudvarok között. A kialakult jelentős késések fokozatosan csökkennek, késő este állhat helyre az eredeti menetrend mindkét vonalon.

A Keleti pályaudvar és Rákos közötti szakaszon közlekedő vonatok felármentessége 14 óráig maradt érvényben.

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba és a Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalakon 20-120 perccel nőtt a menetidő, mert a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között az egyik vágány felsővezetéke meghibásodott.

  • A torlódások csökkentése érdekében az elővárosi vonatok Rákos állomásra érkeznek és onnét indulnak,
  • A helyreállításig a sülysápi és a gödöllői helyi vonatokat nem indítják el, helyettük a zónázó vonatok Budapest-Hatvan és Budapest-Szolnok között minden megállóhelyen és állomáson megállnak.
  • A Keleti pályaudvar és Rákos között a vonatok felármentesen vehetők igénybe.

 

A felsővezeték javításán már dolgoznak a szakemberek, a normál menetrend várhatóan csak kora délután állhat helyre. A műszaki hiba következményei miatt utasaink elnézését kérjük!