Mercedes Conecto buszt tesztelnek

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Április 21 és 25 között Mercedes Conecto buszt tesztelnek a 67-es vonalán

Az újonnan kifejlesztett típus kidolgozásánál a vezetőre és az utasok kényelmére egyaránt nagy figyelmet fordított a gyártó. A vezető munkáját segíti, hogy minden kapcsoló és műszer áttekinthetően és közvetlenül elérhetően van elhelyezve, a vezető leolvashatja vagy kezelheti azokat, anélkül, hogy üléshelyzetét meg kellene változtatnia. Az autóbusz vezetője az egész munkanap alatt kipihenten dolgozhat és így teljes mértékben a feladatára koncentrálhat, amely közlekedésbiztonsági szempontból sem elhanyagolható. A könnyen kezelhető és strapabíró ülések az utazóközönség számára is magas szintű kényelmet nyújtanak. A mennyezet új kialakításának köszönhetően az utastér világos, barátságos összbenyomást kelt.

Az új Conecto kiérlelt járműkoncepción alapul, amely az egész utastérben alacsony padlót biztosít. A motor álló helyzetű beépítésének köszönhetően, valamennyi ajtónál lépcsőmentes beszállás valósítható meg, amely az utasok számára kényelmes fel- és leszállást tesz lehetővé. Ez garantálja a gyors utascserét a jármű valamennyi részében. Az utasokat modern utastájékoztató rendszer segíti a gyors és egyszerű tájékozódásban.

A 2001/85/EG EU-szabványnak megfelelő felszereltség tekintetbe veszi a korlátozott mobilitással rendelkezők speciális igényeit is.

Reméljük, kedves utasainknak is elnyeri tetszését ez az új fejlesztésű alacsony padlós városi autóbusz. Várják az utasok észrevételeit, tapasztalatokat, ötleteket a BKV Zrt-nél.

Forrás: BKV Zrt / Facebook