Káosz a vasúti közlekedésben

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

A ma bekövetkezett hatalmas lehűlés, és havazás miatt káosz alakult ki Bp – Hatvan – Miskolc vonalon.

Több helyen leszakadt a felsővezeték, máshol a faágak nem bírták a terhelést és leszakadtak, ezzel elzárva a vasúti vágányokat, vagy zárlatot okozva a felsővezetékben. Isaszeg és Gödöllő között illetve Gödöllő állomáson nincs áram, állnak a vonatok, szünetel a vonatközlekedés. Jelenleg Isaszeg és Aszód között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A buszokon csoportok együttes elhelyezésére, kerékpár szállításra, valamint mozgássérültek kerekesszékes utaztatására nincs lehetőség. A buszok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Miskolc, Eger és Sátoraljaújhely irányából az IC vonatok Hatvanig közlekednek és onnan is fordulnak vissza.

A katasztrófavédelem nagy erőkkel dolgozik a pálya megtisztításán, a kidőlt fák eltávolításán. A vonalon utazók a mai (szerdai) napon jelentős késésekre, járatkimaradásokra kell, hogy számítsanak. Főképp a Budapest – Gödöllő – Hatvan elővárosi vonatok maradnak ki a közlekedésből.

Közben a másik akadály már elhárult, így lassan normalizálódik a helyzet a Bp-Cegléd útvonalon, ahol délelőtt egy tehervonat akadt el a nyílt pályán, ezért az adott szakaszon csak egy vágányon volt lehetséges a közlekedés.