Rákoscsaba főtere

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

A mai nappal megkezdődtek Rákoscsaba központjának felújítási munkálatai!

Rákoskeresztúr után a külső városrészekben folytatjuk tovább a városrehabilitációt. Az idén 950 éves Rákoscsabán az építkezés során korszerűsítjük az település egykori központját, a piacteret és környezetét.

A rozoga pavilonok, a sok beton helyén új interaktív közösségi teret és egy Weöres Sándor gyermekverseit felidéző játszóteret alakítunk ki. A tér másik különlegessége a WiFi könyv- és zenetár lesz, ahol ingyenesen lehet online könyveket olvasni és zeneszámokat hallgatni.
A találkozóhely és a szomszédos ABC áruház forgalmának kiszolgálása érdekében az áruház mellett 16 férőhelyes parkoló épül, ugyanitt kerékpártárolók is létesülnek. Az ABC épületét tulajdonosa felújítja.

A tér másik oldalán, a rákoscsabai katolikus templom mellett pihenőparkot hozunk létre, ahol felállítjuk az itt házasságot kötött Jókai Mór és Laborfalvi Róza emlékoszlopát. A park öntözésére automata öntöző hálózatot építünk ki.

A Csaba vezér téren megújítjuk a zöldfelületeket, itt is kialakítjuk az öntözőrendszert. A Péceli út melletti balesetveszélyes járdát megszüntetjük, helyette a gyalogos kitaposás mentén építünk új járdaburkolatot. Visszakerül eredeti talapzatára az 1936-ban átadott trianoni országzászló, a területen új közvilágítás és díszvilágítási hálózat létesül.

A parkolási helyzet rendezése érdekében a Péceli út déli oldalán, a 199-205. közötti ingatlanok előtt egy szervizutat és – hozzá csatlakozva – egy 13 férőhelyes parkolót, valamint kerékpártárolókat alakítunk ki.

Befejezzük a Péceli út 190. szám alatti orvosi rendelőintézet teljes külső és belső felújítását.
A munkálatok várhatóan 2017. július végéig lezárulnak

 

Forrás: Ríz Levente / Facebook

One thought on “Rákoscsaba főtere

  1. Ez jó hír. Örvendek neki.
    Jó lenne a rákoscsabai vasútállomás teljes felújítása is. Valaha az egyik legvirágosabb állomás volt a környéken.

Comments are closed.