Riz Levente magyarázata

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Először Hatvani Zoltán, majd Füzesi Péter képviselők magyarázkodtak a Sportcsarnok és a templomépítés miatt a Facebook csoportokban, végül a felháborodás miatt már Riz Levente is beszállt. Úgy látszik, lassan belátják, hogy hatalmas most az elégedetlenség a két beruházás miatt, amit eddig tagadni próbáltak. Hatvani Zoltán robotnak tituláltak azokat, akik ellenzik, hiszen ők mindent elleneznek, amit az önkormányzat elért, de személyesen egy sem keresi meg a képviselőket a gondokkal.

Levente megemlíti, hogy a történet 2002-ben kezdődött 700 (700!a szerk) aláírás benyújtásával. Tehát civil kezdeményezés lakossági kérésre. A kezdeményezést Lepés Imre karolta fel és az akkor városvezető-országgyűlési képviselő (Devánszkyné) támogatását kérte hozzá. A képviselőtestül 2004-ben 100 Ft-os jelképes összegért adta át a Tiszaörs utcai telket a templomépítésre. (A teljes képviselőtestület tehát az MSZP-SZDSZ és a FIDESZ is támogatta az építés ügyét.) A szabályozási tervet már a FIDESZ-KDNP vezette önkormányzat változtatta meg. Az épület tervdokumentációját a rákoscsabai egyházközösség és a civil alapítvány rendelte meg Makovecz Imrétől, a költségeket magára vállalva. Az önkormányzat kezdeményezésére 2016 decmeber 23-án a kormány határozatban biztosította az építkezéshez szükséges anyagiakat. (520 millió Ft-ot – szerk.)

Kár, hogy az önkormányzati képviselők és a polgármester sem érti, hogy hiába sorolja most az eddig megtett lépéseket, felújításokat és a többi tervet, az emberek elégedetlenek az egészségüggyel, és sok minden mással. Hiába újítják fel az egészségügyi intézményeket, ha nincs benne orvos, aki megvizsgálna. Új, modern röntgengép került beszerzésre a tüdőszűrő állomásra, de az eredményre ugyanúgy 2 hetet kell várni, mint korábban. Amíg várólisták vannak, addig az ilyen beruházásoknak másodrendűnek kéne lennie. Egy ilyen templom luxusberuházás, főleg, ha 700 ember kérte, amikor csak a szavazásra jogosultak több, mint 4500-an vannak Rákoskerten.