Már épül a Sport- és Rendezvénycsarnok

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Alighogy új polgármesterünk Horváth Tamás a Facebook oldalán bejelentette az áttervezett sport- és rendezvénycsarnokot, el is indultak a munkálatok. A bejelentés időpontjában még 8 milliárdos beruházás a következő héten tartott lakossági tájékoztató idejére már 10,5 milliárdra nőtt. A bejelentés szerint a sportpálya helyén épülő csarnok fenntartása zöld lesz, azaz természetbarát, megújuló energiával működtetnék. A beruházás már két éve csúszik, végső pályázatot is most nyáron sikerült lezárni, nyertese a ZÁÉV Építőipari Zrt. és az Építő-és épületkarbantartó Zrt. lett, ami Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozik.
Az előző terveket még Riz Levente mutatta be még 2016-ban, amikor aztán államilag kiemelt beruházássá is nyilvánították, így biztosítva hozzá az állami költségvetésből a beruházás költségeit. A 2014-es önkormányzati választáson is már szerepelt a csarnoképítés a polgármesteri programban. (Sőt! Már 2012 óta napirenden volt az akkori polgármester és az állam közötti tárgyalásokon.)

Forrás: Horváth Tamás polgármester – Facebook

December 10-én tartottak lakossági tájékoztatót az építkezésről, de a munkálatokat már december 6-án elkezdték. Ezt kapta a kerület Mikulás-napra.

A kerületi lakókat, az érintett terület mellettieket nem kérdezték meg, nem volt semmiféle felmérés, a tiltakozások süket fülekre találtak. Nagyon sokan tiltakoznak a beruházás ellen a Facebook oldalakon. Szót emeltek amiatt, hogy ezt az összeget küldhetnék az SZTK épületére, járda és útfelújításra, játszóterek rendbehozására. (Épp a napokban került fel, hogy több helyen leszerelték a hintákat.

Borítókép: Horváth Tamás / Facebook