Kötelező maszk a BKK-n

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Karácsony Gergely mai bejelentése alapján április 27. hétfőtől kötelező lesz a maszk viselése. Maszk helyet a szájat és az arcot akár sállal, vagy kendővel is eltakarhatjuk.
Minderre azért van szükség, mert Budapesten továbbra is sok a beteg, és így próbálják meg visszaszorítani a vírus terjedését. Tartanak tőle, hogy Budapesten elérkezünk lassan a tömeges megbetegedéshez.

[adrotate banner=”3″]

Sokan kérdezik, miért nem azonnali a bevezetés. Valószínűleg azért, mert időt kell adni az embereknek a felkészülésre. Akinek még nincs maszkja, be kell szerezni. Ha ezt délután tudja meg, másnap reggelre nem biztos, hogy be tudja szerezni. A másik az, hogy mindenkihez el kell érjen az információ, ne fordulhasson elő, hogy valaki nem tud róla, és bármilyen jelenetet rendezzen. Emlékezzünk, mit okozott, amikor Orbán Viktor péntek este jelentette be, hogy hétfőtől bezárják az iskolákat; illetve szintén péntek este jelentette be Győr polgármestere, hogy másnap reggel csak 6 és 9 között vásárolhatnak a 65 év feletti idősek, míg a fiatalabbak ebben az idősávban nem vásárolhattak.

Borítókép: Karácsony Gergely / Facebook