Előválasztás: Gergely Bálint – Momentum

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Rákosmente és Kőbánya Kertváros övezetében is előválasztást tartanak az ellenzéki pártok. Elsőként ismerkedjünk a Momentum jelöltjével, Gergely Bálinttal.

Bálint családja már a Nagy-Budapest létrehozása előtt is itt élt, amikor Rákosmente még nagyközségekből állt. Ő is itt született és itt nőtt fel, így elmondhatja magáról, hogy tősgyökeres kerületi lakos. Itt élőként, itt lakóként ismeri a kerület problémáit.

Villanyszerelő végzettséggel rendelkezik, munka mellett Corvinusra jár, ahol közgazdaság és menedzsment szakon tanul, valamint tagja a XVII. kerületi önkormányzatnak, ahol a Vagyongazdálkodási Bizottság tagja.

Azért kezdett el politizálni, hogy a választókerület lakosai megfelelő képviselőt kapjanak, aki az ő érdekeiket képviselő. Elege lett abból, hogy a jelenlegi képviselő a fideszes korrupt elit 1%-ának érdekeit helyezi előtérbe, nem foglalkozva a 99%-os többséggel. Úgy gondolja, ehhez le kell váltani a Fidesz jelenlegi bábját.

Országgyűlési képviselőként a helyi családokért, vállalkozásokért, munkavállalókért, közösségért fogok dolgozni. A polgárok meglátásait figyelembe véve, véleményüket kikérve fogok tenni azért, hogy egy modern, fejlődő és biztonságos városrész alakuljon ki.

Képviselőként az itt élő emberekért dolgozna, a gazdaságot és a közéletet megtisztítsa, és az itt élők életminősége javuljon. Célja, hogy a panelépületek energetikai korszerűsítése is megtörténjen, erre EU-s és állami forrásokat vehetnének igénybe. Ugyancsak a célkitűzések között szerepel a kerületi közlekedés javítása. A parlamentben azon dolgozna, hogy az önkormányzatok visszakapják önállóságukat.

És hogy miért csatlakozott a Momentumhoz? Amikor a sokak által emlegetett fotelből felkelt, egyértelmű volt, hogy a Momentumhoz csatlakozik, mivel elmondása szerint ez egy hiteles politikai közösség, amely képes kimozdítani a közösséget a közéleti érdektelenségből, melybe a Fidesz süllyesztette az országot. A Momentum egy XXI. századi modern párt, amelyik képes biztosítani a tiszta és átlátható közéletet és képes vezetni az országot.