Ellenzéki előválasztás

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Hatalmas érdeklődés övezte az ellenzéki előválasztást, melynek célja az volt, megtalálják a legtöbb ember által támogatott jelöltet, aki legyőzheti a fideszes indulót majdan a 2022-es választáson.

Kerületünkben két jelölt között lehetett választani az ellenzéki előválasztáson. A háttéralkuk folyományaként két ember maradt talpon. Az MSZP által támogatott Lukoczki Károly, aki jelenleg önkormányzati képviselő, és Szilágyi György, Jobbikos országgyűlési képviselő, akit saját pártja mellett a DK, a Momentum, az LMP és az MMM is támogatott. Az előző országgyűlési választásokon rendre kikapott Szilágyi, harmadannyi szavazatot kapott, mint Lukoczki, aki erősen megszorongatta a fideszes indulót. Így sokak meglepetésére mégis a Jobbikos Szilágyi György nyert, persze köszönhető mindez annak, hogy szinte az összes párt (kivéve MSZP) őt támogatta.

A miniszterelnöki-jelölti előválasztás második fordulójában kerületünk is leginkább Márki-Zay Pétert támogatta, ahogy szinte egységesen egész Budapest. Kerületünkben a pártokon kívüli MZP közel 700 szavazattal kapott többet, mint a DK-s Dobrev Klára.