Két elfogás a kerületben

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Két elfogással 23 elfogatóparancsot pipáltak ki a XVII. kerületi rendőrök másfél hét leforgása alatt.
A BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, Poór Róbert r. főtörzszászlós és Tóth László r. főtörzszászlós január 19-én délelőtt rutinból szúrtak egy biciklist, aki ellen tizenkét elfogatóparancs volt kiadva. K. Richárdot ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele és csalás bűncselekmények miatt körözték vidéki rendőrkapitányságok, valamint a Fővárosi Törvényszék. A többi körözést azért adták ki ellene, mert a bíróság elzárásra változtatta át a szabálysértések miatt kiszabott, be nem fizetett pénzbírságait. A többszörösen körözött férfit – elfogását követően – a rendőrök előállították a XVII. kerületi Rendőrkapitányságra, majd átadták a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetnek.
Másfél héttel később a XVII. kerületi Rendőrkapitányság vizsgálójának, Vida Teodóra r. őrnagynak az információi alapján sikerült a Nógrád megyei nyomozóknak nyomára bukkanni egy 44 éves nőnek, aki ellen csalások miatt 11 elfogatóparancs volt kiadva. Számláján számos csalás szerepelt, a 44 éves budapesti lakos az ország különböző szálláshelyein foglalt szobát az interneten keresztül, majd a hotelek által nyújtott szolgáltatások igénybevétele után minden alkalommal fizetés nélkül távozott, ezzel több százezer forint értékű kárt okozva a szállodáknak. A nő az országos toplistás körözöttek közt szerepelt egészen addig, amíg a Nógrád megyei rendőrök január 30-án délután Budapesten, a XVII. kerületi Kaszáló utcában elfogták.
Kollégáinkról elmondható, hogy nem ma kezdték a rendőri hivatást, hiszen mindhárman több mint húsz éve szolgálnak a fővárosban. Vida Teodóra r. őrnagy 22 éve szolgál Budapesten, a XVII. kerületben hét éve dolgozik vizsgálóként. Poór Róbert r. főtörzszászlós 1998-óta, míg Tóth László r. főtörzszászlós 1991-óta rendőr. Kollégáinkat munkájuk elismeréséül Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy jutalomban és elismerésben részesítette.

Forrás: BRFK Információs Portál