Megölték Szilágyi Istvánt

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Értesülésünk szerint a mai napon több mentő és rendőrautó jelent meg Rákosligeten a Hősök terén, illetve a X. utcában. Itt élt Szilágyi István, akit ma reggel holtan találtak lakásában. Valószínűség szerint megölték.

Sokak szerint a feltételezett tettes a fia lehetett, aki már korábban is többször bántalmazta az idős színészt.

Azóta a hírt megerősítette a rendőrség is. Őket 7:34 perckor riasztották. Lakossági bejelentés érkezett, hogy a helyszínen egy férfi bántalmazza az édesapját. A rendőrség lezárta az utcát a helyszínelés idejére. Szilágyi István halálát a fejére mért ütés okozhatta. (Szóbeszéd szerint fia egy kalapáccsal verte fejbe.) A 49 éves Sz. Pétert a helyszínen elfogták, letartoztatták, ellene emberölés gyanúja miatt eljárást indítottak.

A színész és fia között évekkel ezelőtt megromlott a viszony, vitáik többször fajultak tettlegességig, 2017-ben fia úgy megverte, hogy eljárásra került sor, amely során Pétert 2 év börtönre ítélték 3 évre felfüggesztve.

Szilágyi Istvánt több filmből ismerhetjük, amik még a rendszerváltás előtt készültek. Ilyen az Indul a bakterház (piócás ember,) de országos ismertséget a Keménykalap és Krumpliorr ifjúsági sorozat hozta meg neki, ahol Lópici Gáspárt alakította. Sokan ma is ezen a néven emlegetik a színművészt. Az 1990-es években a lottó reklámarca lett.

Isten nyugosztalja Szilágyi Istvánt!