Lázár János mélyütése

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Megszűnhet a BKK bérlet

2011 óta van Budapest Bérlet, mellyel igénybe lehet venni a MÁV és a Volán járatokat is Budapest közigazgatási határain belül. Nagy segítség volt ez a budapesti lakosságnak, főleg a peremkerületekben élőknek, akik választhattak a BKK, valamint a Volán és MÁV járatai közül. Sokan kerületen belül a BKK járatait használják, belvárosba, kerületen kívülre, nagyobb távolságokra a helyközi járatokat használják. Most Lázárék tervei szerint ez megszűnne, így a budapesti lakosok a BKK bérleteivel már csak a BKK járatokat használhatnák, a helyközi járatokat nem. Ez elég nagy érvágás sok városi lakosnak, mivel eddig gyorsabban juthattak a város belsejébe vonattal, vagy a Volán járataival, amik jóval kevesebb helyen állnak meg a városhatáron belül, mint a BKK járatai.
És ne feledjük, hogy a HÉV-et még Tarlós idejében átpasszolta Budapest az államnak, így azt már a MÁV üzemelteti, így azokra sem lesz érvényes a BKK bérlet.

Vajon most Dunai Mónika újra beveti lobbitevékenységét, amivel 2015-ben kilobbizta, hogy a kerület melletti M0 szakasz ne legyen fizetős. Ami persze nem is lehetett volna, hiszen akkor adták át, és az EU finanszírozta.
Szóval Dunai Mónika, és Horváth Tamás. Most vajon képviselni fogják a Rákosmentiek érdekeit?

Borítókép: BKK