Babacsomag

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!
Fotó: rakosmente.hu
Fotó: rakosmente.hu

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. október 22. napján elfogadta a szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendeletének 2016. január 1-jei hatállyal történő módosítását, amelynek során bevezette a „Rákosmenti Babacsomag” elnevezésű települési támogatási formát. Ennek eredményeképpen Riz Levente polgármester a 2016. január 28-i Képviselő-testületi ülésen bemutatta és ismertette a Rákosmenti Babacsomag tartalmát, célját, hasznosságát.

A babacsomag 2016. január 1-jét követően született gyermekek részére igényelhető. A rendelet értelmében „Rákosmenti Babacsomag” adható annak a családnak, ahol az egyik vagy mindkét szülő, a gyermek születését vagy a gyermek három hónapos korának betöltése előtt történt örökbe fogadását megelőzően, legalább hat hónapja a kerületben bejelentett állandó lakcímmel rendelkezik és életvitelszerűen ott él. A szülőknek nincs más dolguk, mint egy igénylő lapot kitölteni a gyermek születését követő 3 hónapon belül, a kérelemhez mellékelni a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát, valamint a szülő/szülők lakcímét igazoló hatósági igazolvány másolatát.
A formanyomtatvány a http://rakosmente.hu/Ugyintezes/szmsz2013/polgarmesteri_iroda/szocialis_es_egeszsegugyi_csoport/Babacsomag.aspx linken tölthető le, illetve a védőnőknél is megtalálható.
A szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet pontos szövege a http://rakosmente.hu/UserFiles/Rendeletek/2015/7/7_2015_rendelet.pdf linken található. A kérelmet és mellékleteit a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Csoportjánál lehet leadni, vagy Budapest Főváros XVII kerület Rákosmente Önkormányzata (1173 Budapest, Pesti út 165.) részére postai úton feladni.

A babacsomag 2 darab bodyt, 1 darab sapkát, 1 darab partedlit, 1 darab plédet, polgármesteri köszöntőt és egy úgynevezett védőnői tájékoztatót tartalmaz. A Rákosmenti Babacsomag doboza és elemei egyedi grafikai tervezésűek, különlegessége a rák-babalogó, amely a „Rákosmenti Baba Vagyok” szlogennel ellátott emblémát és Rákosmente arculatának színeibe illeszkedő rák mesefigurát tartalmazza.

A csomagban található védőnői tájékoztató számos hasznos információval látja el a szülőket, az újszülött- és csecsemőkor jellemzőit tárja fel, valamint ismerteti a születéstől 12 hónapos korig kötelező és ajánlott védőoltásokat is.

Rákosmente Önkormányzata minden rákosmenti babának és családjának örömökkel teli, egészségben eltöltött hosszú, boldog életet kíván.

Forrás: Rakosmente.hu