Tájékoztató leendő elsősök szüleinek

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A 2010. augusztus 31-ig született tanköteles korú gyermekeket az iskola első évfolyamára az állami intézményfenntartó központ által meghatározott időszakban kell beíratni. A kormányhivatal hirdetményben közzéteszi az iskolák felvételi körzetét, valamint az iskolai beiratkozás idejét. A hirdetmény az általános iskolák honlapjára is felkerül, a plakátot a köznevelési intézményekben is kifüggesztik.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében a tanulói jogviszony a jelentkezés alapján történő felvétel útján keletkezik, és a beíratás napján jön létre. Ebből egyértelműen következik, hogy a jelentkezés és az iskolai beíratás nem ugyanazt jelenti. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában, Budapesti XVII. Tankerülete illetékességi területén működő általános iskolákban a beiratkozás előtt előzetes jelentkezést tart, amely tájékozódási célt szolgál.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XVII. Tankerülete azoknak a gyermekeknek a jelentkezését várja, akik a KLIK fenntartású kerületi iskolákon kívül más fenntartású (egyház, alapítvány) iskolába, illetve másik tankerület illetékességi területén működő iskolába előzetesen nem jelentkeztek, illetve nem nyertek felvételt.

A jelentkezés benyújtásához rendelkezésre álló időpont:
2016. március 7 – 8. (hétfőtől-kedd) 8.00 órától 17.00 óráig.

A tájékoztató az alábbi linken tölthető le:
Dokumentum 1:
TÁJÉKOZTATÓ első osztályba jelentkezés módjáról

Dokumentum 2:
Nyilatkozat szülői felügyeleti jog gyakorlásáról

Forrás: Rakosmente.hu