Hatalmas a felháborodás -Házi őrizetben a gyilkos

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Mint korábban megírtuk, az Újlak utcában megöltek egy 19 éves lányt. Az elkövetőt pár órával később otthonában elfogták. Kiderült, hogy a lány volt barátja, egy 17 éves, fiatalkorú srác, aki a szakítás óta zaklatta a lányt. Mégis aznap a Zsarumagazin információ szerint egy véletlen találkozás után együtt ültek be egy kifőzdébe. Ezt a lány ismerősei közül többen elképzelhetetlen tartják. Azt viszont többen is tudni vélik, hogy a srác a szakítás után többször is zaklatta a lányt, végül a gyilkosság előtt meg is fenyegette. (Emlékezzünk rá, hogy az eset előtt pár nappal történt ugyanezen a lakótelepen egy kettős gyilkosság, ami után az elkövető magával is végzett.)

[adrotate banner=”3″]

A bíróság ma az ügyészség kérésének ellenére nem rendel el előzetes eltartoztatás, helyette házi őrizetbe helyezte W. Dávidot. A bíróság ugyan megalapozottnak gondolja, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de mivel a fiú rendezett körülmények között a saját családjával él, még tanul, és emellett állandó munkahelye van, ezért döntöttek a házi őrizet mellett. A szökés, elrejtőzés veszélyét már ez egymagában képes megakadályozni, míg a nyomkövető eszköz ezt tovább fokozza.

A házi őrizet felvetése miatt a környéken lakók közül sokan felháborodásuknak adtak hangot, mert úgy gondolják, egy gyilkos inkább kerüljön előzetes letartoztatásba. A felháborodást fokozza, hogy a fiú apja építkezési vállalkozóként az egyik legjobb ügyvéded fogadta fel fia mellé, és sokak szerint nem a megérdemelt büntetést fogja megkapni, hanem valami enyhébbre számítanak.

Más jogban jártas személyek viszont nem értik, hogy lehet házi őrizetben olyan személy, aki korábban is, majd az eset után is öngyilkossággal fenyegetőzött.

 

Borítókép: Blikk.hu