Készpénzmentes BKK jegyautomaták

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

A megváltozott vásárlási szokások és a digitalizálás miatt a BKK több jegyautomatát készpénzmentessé tesz. Az átállítás indokaként szerepel még, hogy így gyorsabb lesz a vásárlás, kevesebb lehetőséget ad a visszaélésekre a tolvajoknak, így biztonságosabb is lesz a fizetés. A jelenleg üzemelő 315 automata 25% százaléka lesz így már üzembiztosabb, hiszen kisebb lesz a meghibásodás lehetősége, nő a megbízhatóság, és az élettartam.

Korábban már már decemberben és májusban is átállítottak több automatát is, így már elég tapasztalattal rendelkeznek az üzemeltetéssel kapcsolatban. A bankkártyás jegykiadókat ugyanúgy igénybe vették, ez által nem alakultak ki sorok egyik típusnál sem.

Miben változik az automaták kinézete? Nem sokban különböznek azoktól, ahol készpénzzel is lehet fizetni. A gépek tetején egy matrica figyelmeztet majd arra, hogy csak bankkártyával használható, valamint elfedik a bankók kiadó és elfogadó nyílásait.

Augusztus 1-től minket is érinteni fog, a városközpontban található egyik automatát is át fogják állítani, így a két automata közül már csak ez egyiknél lehet majd KP-vel fizetni, míg a másiknál csak kártyával. Reméljük, nálunk sem fog fennakadást okozni.

Borítókép: BKK.hu