Jelentős késések a 80a (Bp-Hatvan) vasútvonalon

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!
2015. június 19. péntek, 16.22 / Utolsó módosítás: 2015. június 19. péntek, 20.23

Frissítés 2015. június 19-én 19:55 órakor:

Gödöllő és Aszód között az egyik vágányon megindult a vonatközlekedés. A torlódások miatt azonban a pénteki napon továbbra is jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Hatvan-Füzesabony-Miskolc vasútvonalon. A felsővezeték végleges helyreállítását és a menetrendszerű vonatközlekedés biztosítását szombat hajnalra ígérik a szakemberek.


Frissítés 2015. június 19-én 18:20 órakor:

Gödöllő és Aszód állomás között a felsővezeték szakadás miatt a MÁV-START vonatpótló autóbuszokat állít be az utasok elszállításához. A BKK gödöllői HÉV járataira, és a 169E buszjáratra 18:05 órától a MÁV bérleteket elfogadják. A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon jelentős, másfél-kétórás késésekkel számoljanak a péntek este vonattal utazók. 

18:40 órától kezdve péntek este üzemzárásig Budapest-Keleti pályaudvar és Miskolc-Tiszai állomás között a személyszállító vonatok felármentesen vehetőek igénybe.


Frissítés 2015. június 19-én 17:45 órakor:

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon jelentős, egy-másfél órás késésekkel számoljanak az utasok a felsővezeték hibája miatt. A vezetékvizsgálat miatt 17:00 órakor Aszód és Gödöllő között mindkét vágányt ideiglenesen lezárták a vonatközlekedés elől.

A vonatoknak várakozniuk kell arra, hogy legalább az egyik vágányon meginduljon a vonatközlekedés. A Mávinform korábban közölte: pénteken félnégy után néhány perccel Aszód és Gödöllő között a Sátoraljaújhelyről Budapestre közlekedő gyorsvonat áramszedője eltörött és leszakította a felsővezetéket. Ez a vonat jelenleg még ott vesztegel, az utasokat várhatóan egy másik vonatba szállítják át. A szakemberek a felsővezeték vizsgálatát és a helyreállítást azóta is végzik, a végleges helyreállítás péntek estig biztosan eltart. A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon utazók pénteken már késésekkel számoljanak. A menetrendszerű vonatközlekedés várhatóan csak szombaton hajnalra állhat helyre. 


Frissítés 2015. június 19-én 17:10 órakor:

Aszód és Gödöllő között elromlott a biztosítóberendezés azon a vágányon, amelyiken váltakozó irányban közlekednek a vonatok. Emiatt a késések növekedhetnek, akár órás, másfél órás késésekkel is számolhatnak a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon utazók. A Mávinform korábban közölte: a másik pályatesten megrongálódott a felsővezeték egy vonat közlekedése idejében. A vonatot dízelmozdonnyal továbbítják, utána kezdik el a sérült vezeték helyreállítását.

A vasúttársaság elnézést kér a kényelmetlenségekért és a kialakult késésekért!


Előzmény:

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, fél négy után néhány perccel, Aszód és Gödöllő között a Sátoraljaújhelyről Budapestre közlekedő gyorsvonat áramszedője eltörött és leszakította a felsővezetéket. A vonatok csak váltakozó irányban, az egyik vágányon tudnak közlekedni a biztonsági előírások betartásával. A sérült mozdonnyal közlekedő vonatot egy másik mozdonnyal továbbítják. jelentős 70-80 perc késéssel. Az erre közlekedő vonatok utasai 35-40 perces késésre számítsanak a helyreállításig.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a leszakadt felsővezeték megjavítását. A végleges helyreállítás több órát vesz igénybe. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikorra végzik el a javítást.

A felsővezeték szakadás okozta késésért és kellemetlenségért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest 2015. 06. 19.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM