Nem kérnek a gyorstesztből

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

Egyre több teszt bizonyítja, a Sinopharm oltása időseknél hatástalan

A kormány döntése értelmében a Covid-19 elleni oltásokat kezdettben a 65 éven felülieknek adták be. Mivel kezdettben nem érkezett megfelelő mennyiségű oltóanyag, a kormány kínai vakcinákat szerzett be. Arról viszont elfeledkezett, hogy ezt az oltást csak 60 év alattiaknak ajánlják, afelett a gyártó ország sem használta.

Több kimutatás és teszt készült különböző helyeken, mely szerint nem képződött megfelelő antitest a kínai vakcinával oltott idősek esetén. Több országban már nem csak gondolkoznak a harmadik oltáson, de már alkalmazzák is. (Pl Törökországban.) A Videoton gyárban letesztelték az összes embert. A gyár 60 év feletti Sinopharmmal oltottak harmadánál nem alakult ki védettség.

Budapest Főváros Önkormányzata 20 000 antitest tesztet vásárolt, melyből 18 000 darabot felajánlott a kerületeknek. Több fideszes vezetésű kerület, köztük kerületünk vezetése sem kért belőle. Horváth Tamás felelőssége, hogy nem akar tesztelni, és beállt a sorba. Nem tudni, hogy ez felsőbb utasítás-e, vagy egyszerűen az ellenzéki főpolgármestertől ilyet nem fogad el. Ezt nem tudhatjuk. Sajnáljuk, hogy a lakosság érdekeit nem vetet figyelembe.
Borítókép: MTI/Varga György