Újra mindkét pályán közlekednek a vonatok Gödöllő és Isaszeg között (Frissítve: Fennakadások a miskolci vonal elővárosi szakaszán)

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

2014-06-03 16.15.18Frissítés:

Isaszeg és Gödöllő között kedd hajnaltól mindkét vágányon zavartalanul közlekednek a vonatok, kedd hajnalban a másik pályán is rendbe hozták a vezetékrendszert.


Előzmények:

Hétfőn 20 órától újra használható az egyik vágány Isaszeg és Gödöllő között. Már nem kell vonatpótló buszokra átszállni. Késésekre továbbra is számítani kell.

A katasztrófavédelem segítségével járhatóvá tették a pályát. A felsővezeték-hálózat helyreállítása után az egyik vágányon hétfőn este újraindult a vonatforgalom. A menetrend szerinti közlekedés csak kedden délre állhat helyre, miután a másik vágányon is végeznek a munkálatokkal.

A MÁV-START tájékoztatása szerint 20 órától már nem fogadják el a vasúti jegyeket és bérleteket a gödöllői héven és a Volánbusz járatain.


 

A Budapest−Hatvan−Miskolc fővonalon Isaszeg és Gödöllő állomás között hétfőn kora délután több fa dőlt a vasúti pályára, mindkét vágány felett leszakadt a felsővezeték. Ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom. A menetrend szerinti közlekedés csak kedden délre állhat helyre.

Hétfőn 15 órakor a vasúttársaság szakemberei megállapították, hogy a Budapest−Hatvan−Miskolc fővonalon Isaszeg és Gödöllő állomás között fák dőltek a vasúti pályára, melynek következtében a felsővezeték mindkét vágány felett leszakadt és a tartószerkezetek is megsérültek. A katasztrófavédelem segítségével megkezdték a pálya felszabadítását. A felsővezeték-hálózat helyreállítása után az egyik vágányon várhatóan hétfőn késő este, a másik vágányon viszont csak kedden indulhat újra a vasúti közlekedés.

Isaszeg és Gödöllő állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az átszállások és a megnövekedett menetidő miatt jelentős, 60-80 perces késések várhatók a miskolci fővonalon.

A MÁV-START tájékoztatása szerint a vasúti forgalomban lévő fennakadások miatt (további intézkedésig) a következő viszonylatokon más közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek az utasok:

  • a vasúti bérleteket elfogadják a H8-as héven Örs vezér tere és Gödöllő között (a H8-as hév menetrendje elérhető itt: http://www.bkk.hu/menetrendek/#H8);
  • a vasúti bérleteket és menetjegyeket is elfogadják a Volánbusz járatain Isaszeg és Gödöllő között.

 

A felsővezeték-szakadás okozta késésért utasai megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Budapest, 2015. augusztus 24.

MÁVINFORM