Pesti úti idős otthon

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

A Pesti úti idősotthonban koronavírus gócpont alakult ki, már több, mint 100 pozitív esetet tártak fel. A tegnapi és a mai napon is sorban érkeztek mentőautók és vitték el a letesztelt, pozitív eredménnyel rendelkező betegeket. Volt, akiket busszal szállítottak el. A tesztelés folyamatosan zajlik. (Itt vetődik fel az első kérdés, miért csak most, 1 hónappal az első beteg diagnosztizálása után?) Sajnos időközben több beteg is elhunyt a kórházban.
Müller Cecília szombati tájékoztatása szerint újabb 56 lakónál diagnosztizáltak koronavírust, de jelenleg senki sem szorul lélegeztetésre.

A kormányoldal természetesen Karácsony Gergely főpolgármestert teszik felelőssé, hiszen ő a fenntartó önkormányzat vezetője. Mióta az ellenzék megnyerte a főpolgármester-választást, a kormányoldal Karácsony lejáratásán munkálkodik. Nem mintha korábban nem ezt tették volna.

A kormány szerint a működtetőnek kellett volna biztosítania a védőfelszerelést, Karácsony Gergely szerint viszont a járási hivatalnak kellett volna biztosítania ezeket.
A főpolgármester azt állítja, többször kért Sára Botondtól és megfelelő védőfelszerelést az ott dolgozóknak, de nem kaptak, így saját erőből próbálták megoldani a gondokat.

A tisztifőorvos lejárt szavatosságú tisztítószert és nem megfelelő takarítást tapasztalt, valamint kiderült, hogy a szerződött orvosok sem jártak ki az idősekhez a vizsgálatokra. Beszámolók szerint ez nem most kezdődött, nem Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt. A probléma sokkal régebben keletkezett. Erről többen is beszámoltak, akik korában családtagjukkal ebben az intézményben találkoztak.

Érdekes lehet még az ügyben, hogy a tisztifőorvos csak most kezdett el vizsgálódni az idősotthonokban, Budapesten és vidéken is, most kezdik el szervezni a teszteket, mikor már kipattant egy ilyen nagy horderejű ügy. Vajon miért kellett ezt megvárni?

Közben kiderült, az idősek a mostani karantén időszak alatt is ki-ki járnak a közeli boltokba, nem veszik figyelembe, hogy a saját és mások életével is játszanak.