Deprecated: jetpack_form_register_pattern funkció használata nem ajánlott jetpack-13.4 verziótól kezdődően. Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern használata javasolt helyette. in /home/rakosmente/domains/hirek17.hu/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Megvalósul a Vidor utca szélesítése – Hírek Tizenhét

Megvalósul a Vidor utca szélesítése

Ez a bejegyzés több mint 30 napja frissült utoljára. A benne olvasható információk már elavultak lehetnek!

2,1 milliárd forinttal támogatja a kormány a Cinkotai út – Keresztúri út összekötését, a Vidor utca bővítését.

Minden évben egyre nő a Pesti út forgalma. Nem csak az autók, de a teherautók száma is növekedett és ez a forgalom Rákosmente központját is érinti. A teherautók a Cinkotai út felé haladnának tovább, a lámpa miatt a balra forduló sáv telített és visszaduzzasztja a Pesti út belső sávját is. (Sokszor látni olyat, hogy valaki bepofátlankodik a kanyarodó autók elé.)

2019-ben Riz Levente, az akkori polgármester jelentette be, hogy Tarlós István támogatásával a főváros 1,1 milliárd Ft-tal támogatja a Keresztúri út összekötését a Cinkotai úttal, ami a Vidor utca szélesítésével, és meghosszabbításával valósulna meg.

A projekt kapcsán a kerületi önkormányzat elindította, illetve már be is fejezte a kisajátításokat és elkészítette az építési terveket. A fővárosi önkormányzat 2020 májusában visszavonta a támogató döntést. Többek között azért is, mert a kormány jelentős forrásokat csoportosított át az önkormányzatoktól a válságra hivatkozva. A kieső több milliárd forint miatt megszorításokat kellett bevezetni, így sok feladat halasztódik. Persze a kerület vezetése inkább Karácsony Gergelyre mutogat most is, ahelyett, hogy észrevennék, a kormány mennyi pénzt vett el.

Persze a kormány észlelte, hogy mennyi beruházás marad el Budapesten, ezért a korábbi vállalásokat állami költségkeretből finanszírozzák, 2,2 milliárd forintot adnak a Vidor utca meghosszabbítására.

A tervek alapján az már most tudható, hogy a Vidor utca teljes hosszában megépül az új útpálya, amely 7 méter széles lesz, két oldalán stabilizált 1,25 méter széles padkával, valamint kétoldali szikkasztó árokkal. 

A Rákos-patak feletti híd jelenleg csak egyirányú, így egy plusz forgalmi sávval mindenképpen bővülni fog a híd, amin gyalogos- és kerékpáros közlekedésre alkalmas járda is épül. 

A Vidor utca bekötése a Keresztúri útba csak úgy valósulhat meg, ha átépül a Keresztúri út Határmalom utca kereszteződése is. Itt jelzőlámpás csomópont, és a kifelé vezető oldal irányából egy balra kanyarodó sáv is kivitelezésre kerül, valamint zebrák felfestésére is sor kerül.

A Cinkotai úti csomópontot is érinti az új elkerülő út, itt is kanyarodósáv és jelzőlámpás irányítás segíti azokat a közlekedőket, akik a Vidor utcába akarnak behajtani. 

Az autóbusz megállóhelyeket is biztonságosabban lehet majd megközelíteni, erről a majdan elkészülő gyalogátkelőhelyek fognak gondoskodni.

Forrás: www.rakosmente.hu